Mardin 1 Şubesi

EĞİTİM-BİR-SEN MARDİN ŞUBEZİN 7. OLAĞAN GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞTİRDİK

Öğretmenevindeki konferans salonunda düzenlenen genel kurula; Ak Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Şırnak Eğitim Bir Sen İl Başkanı Abdullah Çatı, Mardin AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Özkan

Hüda Par İl Başkanı İsmail Çevik, Artuklu Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Acu, Ak Parti önceki dönem il başkanı Mehmet Ali Dündar, Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleri, Sağlık-Sen Mardin Şube Başkanı Abdullah Saruhan, Büro-Memur-Sen Başkanı Ümit Unat, Mardin Diyanet-Sen Başkanı Abdulkadir Kurtuluş,  Bayındır-Sen Başkanı Abdulsamet Yılmaz, Mardin Kültür Memur Sen Başkanı M. Sebahattin Genç, kamu kurum müdürleri, STK Başkanları ve eğitim çalışanları katıldı.

Divan Başkanlığı’nı Eski Memur Sen Başkanımız Mardin Ticaret İl Müdürü Mustafa Aydın’ın yaptığı kongrede kürsüye çıkan Başkan Abdulselam Demir kendilerine güvenerek destek olan tüm delegelere teşekkür etti.

Sendikacılık anlayışlarının kurucu Genel Başkanları Mehmet Akif İnan’dan kendilerine miras kaldığını ifade eden Demir; "Bizler asla birilerine ya da bir yerlere zarar vererek hak arama mücadelesi yapmadık. Bununla birlikte hiçbir zulme de rıza göstermedik. Diğerlerine göre değil değerlerine göre hareket eden bir anlayışı benimsedik. Çok badireler atlatarak bugün Türkiye’nin en büyük sendikal gücünü oluşturduk. Sendikacılık faaliyetlerimizin yanında bir sivil toplum kuruluşu olarak da her zaman mazlumun yanında ve zalimin karşısında durduk" dedi.

Demir konuşmasını “ Bugüne kadar kutlu davamızda bizlere yol arkadaşlığı yapan, destek olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Yeni yönetimimizin tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum" sözleriyle tamamladı.

Abdulselam Demir, tek aday olarak girdiği kongrede oy kullanan delegelerin tamamının güvenoyunu alarak Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı seçildi.

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi’nin yeni Yönetim Kurulu’nda şu isimler yer aldı; Şube Başkanı Abdulselam Demir, Başkan Vekili Şeyhmus Demir, Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mesut Adıyaman, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Yücedağ, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Osman Admış, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdulkadir Çamurdaş, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan İzzeddin Ceylan.