Mardin 1 Şubesi

30. YIL MARDİN VEFA BULUŞMAMIZI GERÇEKTİK

30. yıl Mardin vefa buluşmamızı gerçekleştirdik
Eğitim Bir-Sen’in kuruluşunun 30. yıldönümünde düzenlenen Mardin Vefa Buluşması programına Memur Sen Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Emin Esen, Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Mardin 1 No’lu Şube Başkanımız Eyyüp Değer, Yönetim Kurulu Üyeleri, Geçmiş Dönem Şube Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Temsilciliği görevini üstlenmiş olan İlçe yöneticileri katıldı.
Program açılışında konuşan Şube Başkanımız Eyyüd Değer,
“Eğitim Bir Sen’imizin kuruluşunun 30. Yılı münasebetiyle düzenlediğimiz Mardin Vefa Buluşması programına, sendikamızın ilimizde kurulması sürecinde ter akıtan, destek veren ve bu teşkilatın güçlenmesinde katkısı olan eskimez il temsilcilerimiz, ilçe temsilcilerimiz, Kadın Kolları Başkanımız ve İl Yönetim kurulumuz katılarak bizleri mutlu etmiştir.
Örgütlü güçle yol almanın, gelenekten beslenerek geleceği aydınlatmanın, yeniyi inşa, değerlerimizi ihya, emek ve özgürlüğe dair soylu mücadeleyi sürdürme kararlılığının destanını yazan Eğitim-Bir-Sen’imizin 30. kuruluş yıldönümünde ‘Vefa Buluşması’ programımıza hoş geldiniz.
Sendikamızın bu günlere gelmesinde emeği olan Başta Kurucu Genel başkanımız Mehmet Akif İnan ve yol arkadaşları olmak üzere ilimizde de sendikanın gelişip, büyümesinde büyük payı olan siz değerli hocalarıma müteşekkiriz.
Eğitimciler Birliği Sendikası, Kuranı Kerim’de bizlere emr olunan “Siz, insanlar için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emredersiniz, kötülükten alıkoyarsınız ve Allah’a inanırsınız.” (Âl-i İmrân, 3/110) ayetiyle tüm insanlığa ve bizlere yüklenen görev ve sorumluluk fikrinden hareketle ortaya çıkan bir iyilik ve erdemliler hareketidir.
Nasıl mı? bir iyilik hareketi oluyoruz.
Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın zulme uğramış mazlumlara kol kanat gererek, bazen Filistin’de, bazen Suriye’de, bazen Yemen’de bazen Arakan’da, bazen Pakistan’da ve bazen Afrika’da yaşanan acılara kayıtsız kalmadığımız için, bir iyilik hareketiyiz.
İHH ile ortak yıllarca ortaklaşa yürüttüğümüz Yetim Kardeş projesi, Mehmet Akif İnan Vakfı kanalıyla sınırımızın hemen güneyinde oluşturduğunuz mahallelerle, okul, cami, yetim yurtlarıyla ve hayır çarşıları yapımlarıyla, Ümmetin yetimlerini sahiplendiği için, bir iyilik hareketiyiz.
28 Şubatlarda Mağdur edilen, dışlanan, horlanan ve alnı secdeye değdiği için okullara alınmayan Meslektaşlarımızın haklarının iadesi için yaptığınız mücadeleden dolayı bir iyilik hareketiyiz.
80 ihtilalinden kalma, Militarist cuntacıların dayatma ve baskılarının neticesi olan Milli Güvenlik derslerinin okullardan kalkmasında Türkiye’nin demokratikleşmesinde katkımız ve alın terimiz olduğu için, bir iyilik hareketiyiz.
Ablalarımızın, kardeşlerimizin baş örtüsüne “Kamusal alan” bahanelisiyle el uzatanlara 12 Milyon 300 bin imzayla haddini bildirdiği için, bir iyilik hareketiyiz.
Okullarda yasaklanan, çocuklarımıza okutulmaması için özel bir çaba gösterilen Kuran-Kerim, Hz. Peygamberimizin hayatı ve Kürtçe/ Zazaca derslerini öğrencilerin istifadesine sunduğu için, bir iyilik hareketiyiz.
Yıllarca İmam Hatiplilerin Üniversitelere girmemeleri için konulan Katsayı barikatını kaldırarak adaleti tesis ettiği için, bir iyilik hareketiyiz.
Biz bu ülkenin gerçeği, sahipleri ve yarının güvencesiyiz. Hakkı ve adaleti hâkim kılmak, kamu çalışanlarının haklarını korumak ve geliştirmek için tüm güçlümüzle mücadele eden bir iyilik hareketiyiz.
Sadece iyilik hareketi olmak yetmez, aynı zamanda kötülere ve kötülüklere karşı dik duruşuyla, 27 Nisan e-muhtıra, gezi kalkışması ve 15 Temmuz gibi hain Darbe girişimi süreçlerinde 1 Milyon üyesiyle kötülüklere karşı olma görev ve sorumluluğunu yerine getirerek, “emr-i bi’l-maruf, nehy-i ani’l-münker” yani iyiliği emretmek, kötülükten sakındırma sorumluluğunu yerine getirmiştir.
İyi olmak, kötülük karşısında mücadele etmek her birimizin üzerine dinî bir vecibe ve insanî bir vazife olduğunu unutmuyoruz. İyiliğin yayılması ve kötülüğün engellenmesi uğruna mücadelemizi sürdürüyoruz.
Öncümüzün “ Bir adım daha atarsak, kafes kırılır. Belki erir zincirlerimiz” diyerek samimiyetle atılan ilk adımla başlayan kutlu yürüyüşümüz "Birle başlayıp, binleri, on binleri, yüz binleri aştı, yarım milyona yol alıyoruz. Geldiğimiz bu güzel noktayı siz değerli öncülerimize borçluyuz. Unutmadık ve unutmayacağız…
Çalışmalarımıza, birilerini ötekileştirmeden, herkesi kucaklayarak devam ediyoruz. Eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak, sorunlarını çözmek, kazanım elde etmek adına yaptığımız çalışmalar ile Türkiye’nin en büyük emek hareketi konumuna geldik.
Bu gayretle ilimizde 5.500 ‘e yaklaşan üye sayısıyla, bir iyilik hareketi olmaya, kötülere ve kötülüklere karşı durmaya devam ediyoruz.
Tekrar katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, ihmalimizden dolayı affınızı istirham ediyorum” dedi.