Mardin 1 Şubesi

Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi’ kitap kritiği programı yapıldı

Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi’ kitap kritiği programı yapıldı

Eğitim Bir-Sen Mardin 1 Nolu Şubemizin öncülüğünde, Genç Memur-Sendinimizin hayata geçirdiği il genelinde 50 lisemizde  yürütülen “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kitap kritiği programı Mardin Öğretmenevinde yapıldı.

MEB ve Genç Memur Sen arasında imzalanan protokolle hayata geçen Bir Bilenle Bilge Nesil kitap okuma yarışması projemizde şimdi gayret zamanı.

Bu vesileyle  Eğitim-Bir-Sen Mardin 1 Nolu Şubesi olarak, Milli Eğitim Bakanlığıyla ortaklaşa yürüttüğümüz "Bir Bilenle Bilge Nesil" projesinin 2021-2022 dönemi kitap kritiği toplantısını, adanmış danışman öğretmenlerimiz ve yöneticilerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Şubemizin öncülük ettiği projeye, ilimizdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören ve projemize iştirak eden öğrenciler, danışman öğretmenler ve okul idarecileri katıldı.

 Proje hakkında bilgi verilen toplantıda Genç Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen tarafından düzenlenen projenin gençlerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve okuduğu kitabının analizini yaparak, yazıya aktarmak. Sendika teşkilatı olarak, tüm imkan ve üyelerimizin bilgi birikiminden  istifade ederek daha fazla gencimize ulaşmak olduğu vurgulandı.

Programda konuşan Mardin Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkan Yardımcımız Abdulselam Şahin sendika olarak sadece çalışanların özlük hakları noktasında değil aynı zamanda gençlerimizin bilinçlenmesi noktasında da faaliyetler düzenlediklerini, gençlik yapılanmamız olan Genç Memur-Sen’in Mardin'de düzenlediği faaliyetlere büyük önem verdiklerini ifade etti.

Şehirleri yönetenlerin nesli ihya etmeyi ihmal ederlerse,  ihmal ettikleri neslin ihya edilen şehirleri tahrip edeceğine dikkat çeken Şahin, “Gençleri ihmal etmek gibi bir lüksümüz olmadı, olamaz.

Gençleri ihmal edersek geleceğimizi ihmal etmiş oluruz. Geleceğe dönük bir iddiamız ve bir tahayyülümüz olduğunu söylüyorsak, bunun gençlerimizi ihmal etmemeliyiz. Bu nedenle gençlere yönelik olarak her türlü programı destekliyoruz. Bu konuda yapılacak her türlü çalışmanın yanında olmaya devam edeceğiz. Gençlerin geleceğe hazırlanmasına yönelik çalışmalara destek olmak bizim önceliğimiz” ifadelerini kullandı.

Toplantıda Proje koordinatörü Eğitim Bir Sen Şube Başkan Yardımcımız Şeyhmus Demir’ de bir konuşma yaparak projenin detayları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Katılımcı danışman öğretmenlerimiz de proje çerçevesinde görüş ve önerilerini paylaştılar.

 Konuya duyarlılık gösterip Mardin’imizde, projeyi sahiplenen başta danışman öğretmenlerimiz olmak üzere tüm teşkilatımıza ve emeği geçen tüm paydaşlarımıza hassaten teşekkür ediyoruz.