Mardin 1 Şubesi

Kadının saygınlığı kadına saygıyla başlar

Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi Kadın Kolları Komisyonumuz, 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle kahvaltı programı düzenledi. Programa Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan, Kadın Kolları komisyonumuz ve kadın üyelerimiz katıldı. Programın selamlama konuşmasını yapan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Mardin şube başkanımız Eyyüp Değer;

“Dünyayı imar, toplumu ihya, kültürü ıslah eden, şefkat ve fedakârlıkları ile nesilleri eğiten, alın teri döküp üreten ilk öğretmenimiz annemiz, dayanıştığımız kardeşimiz, toplumun temeli olan kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyoruz.

Kadın, hayat gerçeğinin temeli, çalışma hayatımızın ana karakteri, her faaliyetimizin paydaşı; varlığımızın manevi derinliği, kültürümüzün taşıyıcı sütunu, öğütleriyle davranışlarımızın en belirleyici unsurudur.

Kültürümüzün nesillere aktarılması, geleneklerimizin öğretilmesi, hayatın hikmetli yanlarının ‘ana öğüdü’yle yaşatılması, kadınların etkin gücünün en büyük göstergesidir.

İnsan merkezli sendika olmak bütün insanlığı kucaklayacak insanlığın birikimine sahip çıkacak bir dili hâkim kılmayı gerektirir.  Gencinden yaşlısına kadınından erkeğine bütün çalışanları sendikal zemine kazandırmayı sendikacılıkla hemhal olmayı hedefler. Kadının gücünü idrak edemeyen toplumlar kaybetmeye mahkûmdur.

Tarihten bugüne başarıya ulaşmış bütün değişim ve dönüşümlerin ve devrimlerin arkasında kadın gerçeğini ıskalamamak gerekir. Türkiye’nin kurtuluş ve kuruluş sürecinde Osmanlı’nın diriliş ve yükseliş dönemlerinde Asr-ı  Saadetin zirve dönemlerindeki kadın gerçeğini bugüne taşımak gelecekle buluşturmak zorundayız. Hz. Ayşe’yi Hz. Fatma’yı Nene Hatunu, Şerife Bacıyı,  Halime Çavuşu,  son dönemin dava kadınları Fatma Benli’yi, Merve Kavakçı’yı ve 15 Temmuz akşamı kahraman şehit kadınlarımızı Ayşe Aykaç, Sevgi Yeşilyurt’u tarihi bir bilgi ya da kendi dünyamıza dair bir ilgi odağı olmaktan öteye, bugünün gençlerinin idraklerine sunmalıyız.  Örgütlü toplum diyerek bir doğruyu seslendirirken örgütlü kadınlar gerçeğini harekete geçirmezsek kendi iç sesimize sağır kalmış oluruz.

28 Şubat ve 15 Temmuz gibi büyük bir cenderelerin altında ezilmeyen bir insanlığın ve idrakin sahibi olan kadınlar,  kendileri gibi düşünen kendileriyle aynı hedefe yürüyen bir kitlenin eşit haklara sahip paydaşları olarak,  daha hızlı ve daha kararlı yol alabilirler.

Eğitim-Bir-Sen olarak, insan ve medeniyet değerlerini muhafaza edip yüceltecek toplumun, ancak sağlam aile yapısı ve güçlü kadınla mümkün olacağına inanıyor; Dünya Kadınlar Günü’nün kadınların sorunlarının çözümü için yeni bir başlangıç ve imkân olmasını temenni ediyoruz.

Başta İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Memet Polat ve Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan olmak üzere Kadın kollarımıza ve üyelerimize programa katılımızdan dolayı teşekkür eder saygı sevgi ve hürmetlerimi sunarım.” dedi

Kadın Kolları Başkanımız Hamdiye Çağal yaptığı konuşmada;

Dünya kadınların eliyle değişir ve güzelleşir…"Dünyanın en önemli gelişmelerine, anlamlı ve özel günlerine bakıldığında kadınların azimlerini, verdikleri mücadeleleri, çektikleri acıları ve daha sonrasında ise elde ettikleri büyük başarıları görürsünüz. Milletimizin verdiği o büyük Kurtuluş Savaşında da destanlar yazan yine kadınlardır."

Diyarbakır'daki evlat nöbeti tutan annelerin yanında bedenen olmasak da onların 'Ne pahasına olursa olsun.' diyerek teröre karşı gösterdikleri kararlı duruşlarının yanındayız. Annelerin başlattığı bu hareket karşısında karanlık yapıların yıkılacağına gönülden inanıyoruz. Ailelerimizin bir an önce evlatlarına kavuşmalarını diliyor ve evlat nöbetindeki annelerle birlikte 'teröre son' diyoruz."

 Emekleri ve adanmışlıkları karşısında huzurlarında saygıyla eğiliyor ve başkanımın şahsında bütün emektarlarımıza, teşkilatımızın yıldızlarına selam olsun. Bizi sivil toplumun en büyük ailesi haline getirenleri, bu yolculukta yitirdiğimiz isimsiz nice emektarlarımızı saygı ve minnetle anıyorum.

   “Hayatın ağır yükünü taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren, yüreğine koskoca sevgiler sığdıran güçlü kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”dedi

Son olarak İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Memet Polat’ın yaptığı selamla konuşmasıyla program sonlandırıldı.