Mardin 1 Şubesi

Öğretmene Saldırıyı nefretle Kınıyoruz

                 Öncelikle Manisa ilimizin Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı patlamasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyor, yaralı olarak kurtulanlara da geçmiş olsun diyoruz.        

               14/05/2014 çarşamba günü Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi beden eğitimi öğretmeni ve aynı zamanda sendikamız işyeri temsilcisi İzzettin Cemiloğlu, hiçbir neden yokken, yine aynı okulda çalışan ve müdür yardımcısı görevini de yürüten Aktif Eğitimciler Sendikası Midyat temsilcisi Memet AK ve yine Aktif Eğitimciler Sendikası üyesi olan Abdulvahap Özgün tarafından teneffüste öğrenci ve öğretmenler önünde darp edilmiştir.  

         Üyemiz İzzettin Cemiloğlu, önce bir konuyu görüşmek için kenara davet ediliyor. Ardından söz konusu kişiler tarafından pencere çerçevesi ve lastiği ile herkesin önünde darp ediliyor. Zorla lavaboya alınıp, üzerine kapı kapatıldıktan sonra darp edilmeye devam ediliyor. Buda bu olayın planlı olduğunu göstermektedir.

          Yetkililerden bu olayın büyümemesi için söz konusu kişileri, okulda huzuru ve sükûneti bozdukları için derhal okuldan başka yere alınmalarını istiyoruz.

       Üyemize yapılan saldırı, bu kişilerin ve sahip oldukları zihniyetin ne kadar gaddar olduğunu da su yüzüne çıkarmıştır. Dikkat çekilmesi gereken diğer bir husus ta iki kişinin okulda çalıştığı eğitimci arkadaşına gözü dönmüş bir gaddarlık, hunharca ve düşmanca saldırmasıdır.

      Buradan yetkililere, cumhuriyet başsavcılığına açıkça suç duyurusunda bulunuyoruz. İlkel devirlerden kalma yöntem ve tekniklerle insanların korkutulması, tehdit edilmesi ve en sonunda darp edilmesini;  yetkililerin, demokratik hukuk devleti olmanın gereği olarak yasal müeyyideleri uygulayacağından hiç bir kuşkumuz bulunmamaktadır.

      Ve yine diyoruz ki demokrasi, demokratik yöntemi hakkedenler için geçerlidir. Demokrasi, demokratik yöntemi kullanarak toplumu karanlıklara götüren ve onları kendine bağlayarak köleleştiren için değildir.

       Sendikamız okul temsilcisi olan İzzettin Cemiloğlu beye yapılan bu kabul edilemez kalleşçe saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz.