Mardin 1 Şubesi

O'nsuz ( S.A.V.) Biz Susuyoruz

Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi, Genç MÜSİAD ve Genç Memur Sen, Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde birlikte “Kutlu Doğum” konferansı düzenledi.

Kutlu doğum münasebetiyle yapılan  konferansa Yazar ve Şair Senai Demirci konuşmacı olarak katıldı. Konferans STK temsilcilerinin yanı sıra öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“O’nun ile husumeti sulha, farklılığı zenginliğe çevirdik”

Konferansta açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, Allah Resulü ile birlikte husumeti sulha, farklılığı zenginliğe çevirdiklerini söyledi. Değer, “O’nun ile bizler, hepimizin Adem’in çocukları olduğumuzu, tek bir anne ve babadan dünyaya geldiğimizi, yani kardeş olduğumuzu öğrendik. O’nun ile bizler bir vücudun uzuvları gibi olduk. O’nun ile bizler hayatı, varlığı, sevinci, güzelliği, yudumluyoruz, ama onsuz biz, susuyoruz.” dedi.

Daha sonra sahneye çıkan Senai Demirci, Allah Resulü’nü ve kendimizi tanımak için Hz. Yusuf’un kıssasına bakmamız gerektiğini ifade ederek, Hz. Yusuf’un kıssasını anlattı. Kur’an-ı Kerim’deki her kıssanın bizim aynamız olduğunu belirten Demirci, “Haşa Allah, bize hikâye anlatmaz.” dedi.

Demirci, “Hiçbir süre (Yusuf süresi hariç) tek bir kıssaya ayrılmamıştır ve hiçbir bir kıssa da bütün bir süreye yayılmamıştır. Yusuf kıssasının bir diğer özelliği de Mekki olmasıdır. Yani Mekke’de inmiştir. ” diye konuştu.

Yusuf Kıssasından üç sahneyi ele alan Demirci, bu üç sahneden yola çıkarak insanın kendini ve Rabbini nasıl tanıması gerektiği üzerinde durdu.