Mardin 1 Şubesi

Çakırcı; "Dünya Düzenine Hayır Demek Zorundayız"

Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi, Genişletilmiş il ve ilçe işyeri temsilcileri ve okul müdürleriyle istişare toplantısı düzenledi.

Özel bir otelin konferans salonunda düzenlenen toplantıya Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Memur Sen Mardin İl Başkanı Mustafa Aydın, Eğitim Bir Sen Mardin şube Başkanı Eyyüp Değer, Memur Sen'e bağlı ilçe başkanları, okul müdürleri ve sendika üyeleri katıldı.

"Dünya düzenine hayır demek zorundayız"

 

Toplantıda konuşan Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, yaklaşık 200 yıldır dünya üzerinde kurulan bir düzenin var olduğunu ifade ederek, bu düzenin batı merkezli ve sömürü düzeni olduğunu söyledi. Çakırcı, “Bu düzen uzun zamandır İslam coğrafyasını kana boyuyor. Bu dünya düzenine karşı artık sesimizi yükseltmek zorundayız ve hayır demek zorundayız.” dedi.

"Dinlenmemiş hiçbir insan kalmamış"

 

Çözüm sürecine de değinen Çakırcı, “Çözüm süreciyle ilgili çok ciddi adımlar atıldı. Bu ülkede başörtüsü meselesi çözüldü. Her sabah okullarda çocuklara okutulan faşist antlar kaldırıldı. Türkiye kendisini aşan projelere imza atmaya başlayınca da bir operasyon ile karşı karşıya kaldı. Baskın bu ülkede dinlenmemiş hiçbir insan kalmamış, 590 bin dinlenildiğinden bahsediliyor.” ifadeleri kullandı.

Çözüm sürecine gözümüz gibi bakmalıyız

 

Programda bir konuşma yapan Memur Sen Mardin İl Başkanı Mustafa Aydın ise 17 Aralık operasyonuna değindi. Oturmuş bir ülkenin, oturmuş bir sistemin sürprizlere çok açık olmadığını, ama kendileri açısından sürprizin artık sıradanlaştığını söyledi.

 

Aydın, “Bu süreçte belki de en çok görünür olan Müslümanların Allah’ın çok ciddi bir şefkat tokadına ihtiyacıydı. Allah’ın lütfuyla bu şefkat tokadını sundu, bunun için hamd ediyoruz. Çünkü biz ahlaki anlamda ciddi zafiyetler taşımaya başlamıştık, biz zenginleştik ve batılıların oyuna çok rahat bir şekilde geliyorduk. Biz şeytanın soldan da sağdan da nasıl yaklaştığını biliyoruz, ama unutmuştuk. Bu şekilde şeytanın sağdan nasıl yaklaştığını görmüş olduk.” dedi.   

 

Çözüm sürecine de değinen Aydın, “Biz bu süreci, son yüzyılın en hayırlı gelişmesi olarak görüyoruz. Bu öyle bir sorundu ki sorunların anasıydı. Bu nedenle bu sürece gözümüz gibi bakmalıyız.” diye konuştu.

 

 

“Hak gerilemez, durmaz ve durdurulmaz"

 

Eğitim Bir Sen Mardin İl Başkanı Eyyüp Değer de hakla olanların ve haktan yana olanların sarsılmadıklarını dile getirerek, “Çünkü hak gerilemez, durmaz ve durdurulmaz. Zaafa düşün insanın kendisidir. Hakikat zaafa düşmez, insanlara faydalı olmayı, bir yarış bilenler arasında bir kırgınlık, bir dargınlık olmaz. Bütün bu olmalılara bel bağlamayanlar için ümitsizliğe düşmek olmaz.” dedi.

“Zulmün olduğu yerde tarafsız kalmak namussuzluktur”

“Hakikat kişilerin ellerinde değildir, kişiler tekelindedir hakikatin.” diyen Değer, “Bunun içindir ki biz çalışmalarımızda tek bir tek ele kendimizi teslim ediyoruz. Oda hakikattir. Bireyler olsun, toplumlar olsun güçlülere yalnız güçlü oldukları için öykünmektedirler. Güçlüler eliyle yayılan haksızlıklara yalnızca onlar güçlü oldukları için göz yumulmaktadır. Güçsüzlerin uğradıkları haksızlıklara onlar güçsüz oldukları için aldırılmamaktadır. Ama bizler haksızlık kimden gelirse gelsin karşı durmalıyız ki aramızdaki belirgin fark ortaya çıksın. ‘Çağımızın ahlaksızlığından neden şikâyetçi oluyorsunuz ki siz? Siz ahlaklı olun aranızdaki fark ortaya çıksın’ diyen düşünürün sözünü kendimize prensip edinmeliyiz. Unutmayalım ki bağlı oldukları ölçüleri korumayan, koruyamayan için günün birinde başkalarının attığı ağlara takılma tehlikesi vardır. Cemil Meriç’in ifadesi ile ‘Zulmün olduğu yerde tarafsız kalmak namussuzluktur.’ Biz Eğitim Bir Sen olarak; tarafsız değiliz. Çünkü biliyor tavır almak demek özgürlüğün ve kişiliğin bütün donanımlarını kuşatmak demektir.” ifadeleri kullandı.

Program, yapılan konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.