Mardin 1 Şubesi

"Vesayetler Kıskacında Türkiye"

Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi son zamanlarda sürekli gündemde olan vesayet konusu hakkında bir konferans düzenledi.

Grand Yay Otelde düzenlenen ve Gazeteci Yazar Hakan Albayrak'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta, eski içişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti Mardin Milletvekilleri Abdurrahim Akdağ, Gönül Bekin Şahkulubey, Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Aydın, Artuklu Belediye Başkan Adayı Serdal Yay, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

 

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Eyyup Değer, Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Aydın ve AK Parti Mardin Milletvekili olan Abdurrahim Akdağ’ın açılış konuşmalarından sonra konferansa geçildi. Gazeteci-yazar Hakan Albayrak da konferans da konuşmasına dinlemeleri tiye alarak “Selam Terör Örgütünün bir üyesi olarak sizlere selamunaleykum’le selam vererek başlıyorum.”diyerek başladı.

Yaklaşık 2 saat süren konferansa Mondros Ateşkes Antlaşması’nın imzalandığı 30 Ekim 1918 tarihinin kara bir gün olduğunu hatırlatarak başlayan Gazeteci-Yazar Hakan Albayrak, “30 Ekim 1918, Ümmeti Muhammed'in ilk defa düşmana teslim olduğu gündür, büyük bir kabustur. Bu tarihten itibaren İslam dünyası halifesiz kaldı ve buna rağmen ümmet olmayı hiçbir zaman bırakmadı. Batı Müslümanları fiziki sınırlarla ayırırken, psikolojik sınırlarla da ayırmıştır. Bu tarihten itibaren İslam ülkeleri kendilerine aynada seyretti hayran kaldı, kardeşlerini hor gördü” dedi.

 

MUHAMMED ALİ 70’Lİ YILLARDA MÜSLÜMANLARIN TEK KAHRAMANIYDI

Konuşmasın bütününde Türkiye’nin küresel denge içindeki yerini hayatından kesitlerle vererek aktaran Hakan Albayrak, 1974’te Almanya’da olduğunu ve bir gece yarısında annesinin televizyon seyretmeye hazırlandığını söyledi. Kendisinin de televizyonun başına geçtiğini söyleyen Hakan Albayrak sözlerine şöyle devam etti:

“1974 yılı Müslümanlar için önemli bir yıl ve o dönemler Müslümanların kahramanının sadece Muhammed Ali’den ibaret olduğu dönemler. Ağır sıklet boks şampiyonluğu maçında Foreman ile karşılaşacak. Bütün Müslümanlar Muhammed Ali’nin destekçisi. Muhammed Ali de bunun farkında ve rakibine diyor ki: Dostum, sen de siyahsın, ben de siyahım ama ben seni yeneceğim. Çünkü ben yenilirsem Muhammed ve Ali yenilecek. Buna müsaade edemem. Ben de maçı seyrettim ve Muhammed Ali maçı kazandı. Sam amca, onun yenilmesini çok istiyordu ama Allah fırsat vermedi.O gün dünyanın bir çok yerinden Muhammed Ali’nin kazanması için ondan habersiz eller duaya kalkmıştı.”

 

ERDOĞAN İSLAM DÜNYASININ KAHRAMANI OLDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ocak 2009 tarihinde Davos'ta düzenlenen "Gazze: Ortadoğu'da Barış" paneli sırasında Başbakan'ın 'One Minute' dedikten sonra Türkiye'nin çok değiştiğini söyledi. Albayrak, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'One minute' dedikten sonra Başbakanın yanındaki reel politikçiler 'Başbakanım ne yaptınız? Kürtleri ayaklandıracaklar, ekonomimizi vuracaklar' dediler. Ondan sonra Başbakan basın toplantısı düzenledi. İşte 'ben moderatörü hedef almıştım' dedi. Sonra Başbakan uçağa bindi, Cenabı Hak raydan çıkmasını önledi. Uçakta haberler geliyor. Pakistan ayakta, Gazze ayakta Türkiye bayraklarıyla sokakta, Tunus, Fas ayakta. Başbakan da artık fark etti. Atmosfer değişti, ritim yükseldi. Uçaktan indiğinde o artık başka bir adamdı, Türkiye'de artık başka bir Türkiye idi. İstanbul Yeşilköy havaalanında Başbakan 'Artık onlar ne der diyen bir Türkiye değil, Türkiye ne der diyen bir onlar var' dedi. İşte bu hengame bu kıyamet bunun için koparılıyor. Bunun için Başbakanın üzerine bu kadar çok gidiliyor. Bizim artık sahici kahramanlarımız var. Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Hakan Fidan, günümüzün İslam kahramanlarıdır. İnsanın hem çağdaşı, hem de aynı dönemde yaşadığı insanlar hakkında böyle bir tespitte bulunması zordur. Bir tarihçi der ki 'Bir anın tarihi bir an olduğunu tarihçiler anlamaz, gazeteciler anlar.' Ben de gazeteci içgüdülerime güvenerek tarihi bir an olduğunu düşünüyorum. Recep Tayyip Erdoğan, İslam tarihinin günümüzdeki en büyük kahramanıdır ve bu kahramanlık sözde kalan bir kahramanlık değildir.”ifadeleri kullandı.

 

TÜRKİYE MAZLUMLARIN SESİYDİ

Albayrak, İslam dünyasında birleşme ve toparlanma açısından "One Minute" ve "Mavi Marmara" olaylarının etkili olduğunu söyledi. Günümüz Türkiye'sine dair değerlendirmelerde bulunan Albayrak, "Bundan 12 yıl önce ekonomik olarak batmamaya odaklı ve yardım dilenen bir Türkiye vardı. Şimdi dünyanın dört bir yanında sözü geçen bir Türkiye var" dedi.

Son 10 yıldır dünyanın neresinde mazlum varsa Türkiye'nin oradaki temsilcilerinin o mazluma yardım eli uzattığını söyleyen Albayrak, "İslâm dünyasında Hürriyet ve adalet inancını da temsil ediyor Başbakan Recep Tayyip Erdoğan" diye konuştu.

 

TÜRKİYE SOMALİ İLE AFRİKALILARIN KALBİNİ KAZANDI

Türkiye'nin liderliğinin her geçen gün daha da netleştiğini ifade eden Hakan Albayrak, “Türkiye'nin liderliği sözde bir liderlik değil. Türkiye gidiyor Somali'nin çöplerini kaldırıyor, yollarını yapıyor. Türkiye gidiyor bugün Sırp Cumhuriyeti dahilinde bulunan Srebrenica'dan sürülmüş olan Müslümanlara evlerine dönmeleri için para veriyor. Ziraat Bankası da everini onarmak isteyenlere faizsiz kredi desteği veriyor. Pensilvanya’nın yayın organı ise buna Sırpların topraklarını almak için Ziraat Banaksı Bosnalılara faizsiz kredi veriyor diye ispiyon haber yapıyor. Başbakan'ın Somali için yaptıkları Afrika'da ciddi yankı buldu. Son 20 yıldır bırakın bir devlet başkanını bir başbakanını, bir bakanın bile gitmediği Somali’ye Başbakan bütün kabinesi Türkiye’nin sanatçısı okumuşu aydını ile bir çıkarma yapıyor. Somali’nin başkentini onarma talimatı veriyor. VE hepsi bir bir uygulamaya geçiyor, Bir yerden parlamento binası yapılıyor, diğer yandan yolları su şebekesi yapılıyor. Bunların hepsini ben o zamanlarda Başbakan’dan çok fazla haz almasam da Allah Rızası için yaptığını çok iyi biliyordum. Ancak Allah da orada bereket kapılarını açtı. Şimdi Afrika'nın her yerinden iş teklifleri geliyor. Afrikalılar Türkiye'nin ülkelerinin kendilerine yanlış yapmayacağını bildiği için ülkelerine yatırıma gelmesi için çaba sarf ediyor. Bu da ne Avrupa’nın, ne Amerika’nın, ne de Afrika üzerinde emelleri olanların tabii ki hoşuna gitmez.” şeklinde konuştu.

 Türkiye'nin yükselişe geçtiğini ifade eden Albayrak, "Somali'de bugün bir köye su gelip, yandaki köye gelmez ise köylüler bunu Somali hükümetine değil, Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) ve İHH'ya şikayet ederler. Bizde bundan şeref duyarız. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ben TİKA Başkanı olduğu dönemlerden tanırım. "şeklinde konuştu.

 

YENİ TÜRKİYE'Yİ İSTEMİYORLAR

Birilerinin yeni Türkiye'yi istemediğini, eski Türkiye'yi istediklerini belirten Albayrak, "Bu hükümet, Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Hakan Fidan, İHH, bazı sanatçılar biz yeni Türkiye'yiz. Birileri yeni Türkiye'yi istemiyor, eski Türkiye'yi istiyorlar. Fethullah Gülen cephesinin yabancı resmi yayın organları daha 17 Aralık tarihinin ilk süreçlerinde 'Biz hükümet ile niye bozuştuk' diye bir manifesto yayınladılar. Bunlar 'hükümet İsrail ile Türkiye ilişkilerini bozdu, Ortadoğu ile yakınlaştı', 'Avrupa Birliği perspektifinden uzaklaşmak', 'Cemaat ile hükümetin Kürt meselesi konusundaki görüş ayrılığı. Hükümetin ilgili politikaları bir terör örgütü olan PKK'nın Kürtler nezdinde ki nüfusunun artmasına hizmet ediyor' diye. Yangının üzerine devamlı körükle giden. Eski Türkiye'yi isteyen adamlar ve bunu onlardan isteyen birileri var. Biz artık uluslararası sistem ağlarının çarkına çomak sokan bir Türkiye'yiz. Her yere hizmet ediyoruz. Gittikçe nüfus alanımız genişliyor. Dünya sistemi bizi şuanda kaldıramaz. Bizim tekrar diz çökmemizi istiyorlar" ifadelerini kullandı.

 

ÜLKEMİZE VE ÜMMETE SAHİP ÇIKALIM

Türkiye'nin dünya siyasetinde artık aktif bir aktör olduğunu söyleyen yazar, Albayrak“Türkiye tehdit ve şantajlara boyun eğmediği ve güçlü şekilde ayakta kalmaya devam ettiği zaman dünyanın en özgür ülkesi olacaktır. Dünya son şeytanlarını toplamış son gayretini göstermektedir. Türkiye bunu da atlatabilirse insanlığın şefkatli fedaisi olacaktır. Bu nedenle ülkemize ve Ümmete sahip çıkalım. Türkiye insanlık namına hak için, hukuk için, Hürriyet ve adalet için, insanlığın vicdanı olarak taarruzdadır. 30 Mart yeni bir dünya için, Türkiye'nin ve İslam dünyasının şahlanışı için çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Albayrak konuşmasının sonunda "Türkiye tehdit ve şantajlara boyun eğmediği ve güçlü şekilde ayakta kalmaya devam ettiği zaman dünyanın en özgür ülkesi olacak"diyerek kendisinin hiçte alışık olmadığı bir şekilde AK Parti için dinleyicilerden Türkiye’nin geleceği için AK Parti’ye oy vermelerini isteyeceğini belirterek konuşmasına son verdi.

Konferansın sonunda Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Aydın, Hakan Albayrak'a, bir plaket hediye etti.

Albayrak konferans sonunda dinleyicileri ile bire bir görüşerek kitaplarını da imzaladı.