Mardin 1 Şubesi

Özgür, Bağımsız ve Hür Bir Basın Dileğiyle

Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi yönetim kurulu 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü münasebetiyle, Mardin’de çalışan gazetecilerle sendika binasında yemekte bir araya geldi.

 Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi başkanı Eyyüp Değer; “basının günümüzde herkesten ve her şeyden daha fazla bağımsız olması gerektiğini belirterek, özellikle son günlerde ülkenin gündemini meşgul eden hadiselerden yola çıkarak aynı olayın, birileri tarafından yapılan bir konuşmanın farklı gazetelerde çok farklı ve taraflı bir şekilde yansıtıldığına dikkat çekti. Basında çıkan çarpıtılmış bir haber toplumu yanlış yönlere yönlendirebilir.

Gazeteci hissi davranmamalıdır. Hadiseleri aynen bitarafane aktarmalıdır. Bediüzzaman Said-i Nursi gazeteciliğin tarifini şöyle yapmıştır; “Ey gazeteciler! Edipler edepli olmalı, hem de edeb-i İslâmiye ile müteeddip olmalı. Ve onların sözleri, kalb-i umumî-i müşterek-i milletten bîtarafane çıkmalı. Ve matbuat nizamnamesini, vicdanınızdaki hiss-i diyanet ve niyet-i hâlisa tanzim etmeli.” Bu sözler gazeteciler için düstur olmalıdır,” dedi.

Değer sözlerini şöyle sürdürdü; “Her yıl onlarca savaş muhabiri can vermekte, tutsak düşmekte ya da gazeteciler fikirlerinden dolayı hapis cezasıyla karşı karşıya kalmaktadır Gazeteciler emeklerinin karşılığını alamamakta, sendikal ve özlük haklarından yoksun bırakılmışlardır. Her gün haber peşinde koşan bu arkadaşlarımız günümüzde sadece 10 ocakta hatırlanmaktadırlar.

Bu vesileyle bugün davetimizi kırmayıp iştirak eden tüm gazeteci dostlarımıza teşekkür ediyor, özgür, bağımsız ve hür bir basın dileğiyle tüm gazetecilerin 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyorum,” diye sözlerini bitirdi.

Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi başkanı Eyyüp Değer, yemeğe katılan bütün gazetecilere, ödüllü öğretmen hatıralarının yer aldığı “ Kelebeğin Rüyası” kitabını hediye etti.