Mardin 1 Şubesi

AÖF Sınavları İptal Edilmelidr

          Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, hafta sonu yapılacak olan Açık Öğretim fakültesi sınavları ile ilgili konuştu. Değer açıklamasında;

        “14-15 Aralık 2013 tarihlerinde yapılacak olan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim fakültesi sınavlarının  yoğun kar yağışı nedeniyle tüm yurtta bir çok ilde kar tatili olduğunu, trafik kazalarının ve buna bağlı ölümlerin arttığını söyledi.

        En son Adıyaman’da uçuruma yuvarlanan öğretmen servisinde 1 öğretmen vefat etmiş 11 öğretmen yaralanmıştır. Yine dün Malatya’da meydana gelen trafik kazasında öğretmen servisi ile bir tır çarpışmış 5 öğretmen ve bir şoför olmak üzere 6 insanımız hayatını kaybetmiştir. Yoğun kar yağışı sebebiyle bir afet görüntüsü durumunda olan ülkemizde hafta sonu yapılacak olan Açık Öğretim Fakültesi sınavları daha çok kazaya ve can kaybına yol açacaktır. Bu sebeple hafta sonu yapılacak olan AÖF( Açık Öğretim Fakültesi) sınavları hemen iptal edilmeli ve ileri bir tarihe ertelenmelidir. İnsan hayatı her türlü sınavdan daha önemlidir, “ dedi.