Mardin 1 Şubesi

Başkanımız Değer'den Ağlı Kaymakamına Cevap

         Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, öğretmenler gününde öğretmenlere hak etmedikleri şekilde hitap eden Kastamonu’nun Ağlı İlçesi Kaymakamı Adnan Şen’e tepki gösterdi. Değer açıklamasında;

          Kamuoyununda bildiği üzere  geçtiğimiz günlerde  Kastamonu’nun Ağlı İlçe Kaymakamı Adnan Şen 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Ağlı ‘da düzenlenen programda yaptığı 15 dakika süren tebrik konuşmasında öğretmenlere hiç beklemedikleri şekilde bir tepki göstermiştir.

         Konuşmasında; öğretmenliği düzgün yapmadıklarını, çalışmalarından hiç memnun olmadığını, çalışmalarında İstanbul'da ki herhangi bir okulda ki başarıyı niçin yakalayamadıklarını ve saat 8.00'da gelip 15.30'da gittiklerin, i bu yüzden aldıkları paranın haram olduğu şeklinde açıklamalarda bulundu. Ayrıca Kendisinin Geometriyi dahi dershaneden öğrendiğini ifade etmiş, bu açıklamalar karşısında şok olan fedakarca çalışan öğretmenler, övgü bekledikleri bugünde hiç beklemedikleri ve hak etmedikleri bir tepkiyle karşılaşmışlardır.

         Değer sözlerini şöyle sürdürdü; “Acaba kaymakam bey , ilçede hangi pozitif değişiklikleri yapmıştır? İlçeye, ilerde iyi anılmak için, sosyal ve ekonomik olarak neler kazandırmıştır? Önce bu tür başarılarını anlatsın ki öğretmenler kaymakam beyi örnek alsın. Tenkit daima kolaydır,  görevini yapmayan öğretmen elbette vardır, ama bunun yanında poliste vardır, doktorda vardır...kısaca her meslekten vardır. Yöneticinin hele hele bir mülki amirin hakaret etmek gibi bir hakkı yoktur ve olamaz. “ dedi.

        Okulda geometriyi öğrenememişse, kendisinin hiç mi suçu yok. Diye sözlerine devam eden Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer ; “Geometriyi okulda öğrenemeyen kaymakam bey sorunu önce kendisinde aramalıdır.. Dershanelerin kapanma sürecinde elbette taraf değiliz olmayız da. Fakat dershanelerin kapanma sürecinde kaymakam beyin öğretmenlere hakaret edip dershaneleri övmesi acaba tesadüf müdür?  Kaymakam beye şunu hatırlatmak istiyoruz. İlkokulda okuma yazmayı kaymakam beye dersaneler mi öğretmiştir.  Yoksa hiçbir insanın hayatı boyunca unutmadığı ilkokul öğretmeni mi ? Öğretmenin kazandığı paranın haram olduğunu iddia eden kaymakam Adnan Şen ,  kaymakamlıktan kazandığı  maaşını haketmek için neler yapmaktadır ve bu para helal midir ?

        Kaymakam Adnan Şen’in öğretmenler gününde yaptığı bu akla ziyan açıklamaları kınıyor böyle bir beyanı bir kaymakamın yapmasına ihtimal vermeyerek, kaymakam beyin gençliğine ve toyluğuna veriyoruz. “ diyerek sözlerini bitirdi.