Mardin 1 Şubesi

Okullarımızın Güvenlik Zaafiyeti Bir An Önce Giderilmelidir

Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, yine Mardin’de  meydana gelen öğretmene şiddet dolayısıyla bir basın açıklaması düzenledi. Değer açıklamasında;

“Yine Mardin, yine öğretmene şiddet, yine bir veli sebepsiz yere bir eğitim neferine saldırdı. Bugün burada Mardin 13 Mart Ortaokulu’nda  matematik öğretmeni, üyemiz Veysi Utlu,  öğrencisine derste önüne dön dediği için,  çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu düşünen bir veli, tek çare olarak öğretmene saldırmıştır.  Daha iki hafta önce yine Mardin’de bir öğretmen görevi başında darp edilmişti. Olay adli ve idari makamlarca takip edilmektedir.

Öğretmenin darp edilmesi, şiddete maruz kalması toplumda artık normalleşen bir olay haline gelmiştir. Bunun sebebi son yıllarda öğretmene karşı en üst ağızlardan bir itibarsızlaştırma yapılmış olmasıdır. Devlet ve bakanlık yetkilileri bu konuda sessiz kalmaya devam etmektedirler. Öğretmenin kaybettirilen itibarı yine en üst düzeyde iade edilmedikçe bu tür menfur  olaylar normalleşerek devam edecektir. “ dedi.

Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer  sözlerini şöyle sürdürdü;  “Bunun yanı sıra  okullarımızda herhangi bir güvenlik tedbiri olmadığından başta öğrencilerimiz olmak üzere öğretmen ve idareciler korumasız bir şekilde tehlike altındadırlar. Bana bir harf öğretenin, kırk yıl kölesi olurum, diyen bir medeniyetten, öğretmenini döven, darp eden, şiddet uygulayan , öğretmenine hakaret eden bir toplum haline geldik. Buradan bakanlık yetkililerine sesleniyoruz; Okullarımızın güvenlik zaafiyeti bir an önce giderilmeli ve öğretmenin itibarı iade edilmelidir.

Yaşanan bu menfur olayı şiddet ve nefretle kınıyor  öğretmenimiz ve üyemiz olan Matematik Öğretmeni Veysi Utlu’ya geçmiş olsun diyoruz. “