Mardin 1 Şubesi

Eyyüp Değer'den Bayram Mesajı

Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Başkan Değer, bayramların anlam ve önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberliğin pekiştiği bayramların önemli günler olduğunu ve kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Ramazan Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınlayan Başkan Değer, dini ve milli günlerde oluşan birlik, beraberlik ve sevgi ortamının hiç eksilmeden yılın her gününde devam etmesini diledi. Bayramların; toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaşmasına sebep olan müstesna zaman dilimlerden biri olduğunu ifade eden Değer, Ramazan ayının, yapılan ibadetler ile kişinin Allah’a yakınlaşmasına vesile olurken, diğer yandan toplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasında etkili olduğuna vurgu yaptı.

Dargınlıkların ve küskünlüklerin bayramla beraber sona ermesini istediğini belirten Değer, ayrıca son günlerde Mısır'da yaşanan olaylarıyla ilgili olarak da şunları söyledi: “Darbecilerin Mursi yanlılarına uyguladığı katliam bulunması insanlığa sığmayan bir davranış. İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayıyla birlikte, İslam Ümmetinin yüreğini kanatan bu darbecilerin en kısa zamanda Mursi'yi serbest bırakarak görevine iade etmesini diliyoruz. Kanın durmasını ve ümmet olarak huzura kavuşmak istiyoruz. Mardin'de bir bayrama daha ulaşmamızın mutluluğunu yaşarken, Mardinli vatandaşlarımızın, aziz milletimizin, tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en samimi duygularımla kutlar, her günümüzün bayram havasında geçmesini dilerim” diyerek açıklamasını sonlandırdı.