Mardin 1 Şubesi

işyeri temsilcileri toplantısını, sendika binamızda gerçekleştirdik

Eğitim Bir Sen Mardin Şubemiz işyeri temsilcileri toplantısını, sendika binasında Mardin Şube Başkanımız Eyyüp Değer, yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcilerinin katıldığı toplantıda, 5. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde yaşananlarla ve yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Mardin şube başkanımız Eyyüp Değer “ Biz emek merkezli, Eğitim çalışanlarının haklarının geliştirilmesi yükseltilmesi için mücadele eden eğitim sorunlarının çözümü için gayret gösteren bir sivil toplum kuruluşuyuz.
Uzlaşmazlıkla sona eren 5. Dönem Toplu Sözleşme pazarlık sürecinde bir milyonu aşkın eğitim çalışanının haklı beklentilerinin, alın terinin karşılığı taleplerinin kamu işverenince karşılanması bir yana üzerinde durulmadan geçiştirilmesi, sorunlara duyarsız, çözüm önerilerine kayıtsız kalınması asla kabul edilemez. Üzerinde uzlaşılan konuların geçmişteki toplu pazarlık pratiği görmezden gelinerek tek taraflı bir tespit tutanağıyla yok sayılması; eğitim çalışanlarının sayısal çoğunluğunun ve varlığının toplumsal bir güç yerine bir yük olarak görülmesi, eğitim çalışanları adına esef verici, çalışma hayatının geleceği açısından ise kaygı vericidir.
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun hakemlik sürecindeki tutum, tavır ve kararları, kurulun varlığını, yapısını, meşruiyetini ve özerkliğini kamu görevlileri nezdinde tartışmaya açmış; kurul kendini kamu işvereninin noteri konumuna düşürmüştür” dedi.
Değer;
“Sözleşmeli öğretmenlerimizin bir an önce çözüme kavuşturulması gereken sorunları var” diyen Değer, şöyle konuştu: “Eşi ile işi arasında tercih yapmak zorunda kalmak çok zor bir durumdur. Sözleşmeli öğretmenliğin zorunlu görev süresinin 4+2 yıldan 3+1 yıla indirilmesini, mağduriyet süresini kısaltması bakımından olumlu buluyoruz. Fakat Bakanlığın sözleşmeli öğretmenlik konusunda nihai hedefi, görev süreleri değil, sözleşmeli öğretmenliğin sona erdirilerek kadrolu öğretmen istihdamı olmalıdır.”
“Eğitim çalışanları kronik sorunlardan arındırılmalı, istihdamda güçlük çekilen bölgelerde, bölgelerarası eğitim-öğretim farklılıklarının azalması için mali destekleme yapılmalıdır. Öğretmenlerin eğitim politikalarına katkı verebilmeleri sağlanmalı, ek göstergesi kariyer mesleğine uygun olmalı ve 3600’e çıkarılmalıdır. 3600 ek göstergeyle ilgili verilen sözlerin, icraya dair belgelerde yer alan taahhütlerin gereği bir an evvel yerine getirilmelidir. Ek gösterge düzenlemesi, meslek grupları bazlı değil, memnuniyet katsayısını artıracak, kamu görevlilerinin tamamını kapsayacak şekilde yapılmalıdır” dedi.
Son olarak Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanımız Eyyüp Değer katılan işyerleri temsilcilerine teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı