Mardin 1 Şubesi

Ramazan Ayı Mesajı

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen başkanımız Eyyüp Değer Ramazan ayı mesajı yayınladı. Değer mesajında;

Rabbimiz katında merhamet, “insan” için muhasebe ve murakabe olan Ramazan ayı, gönlümüze, hanemize, sokağımıza, şehrimize, ülkemize hâsılı dünyamıza bir kere daha teşrif buyurdu. Hoş geldi sefa getirdi.

Bugünlerde insanlık zor bir imtihandan geçmektedir. İnsanların sağlık endişesiyle evlerine kapandığı, kendini korona virüsünden muhafaza etmek için sosyal çevresinden, akrabasından, annesinden – babasından; babanın- annenin öz evladından kaçındığı bir süreci yaşıyoruz.

 

Kısacık bir dünya hayatının devamı için, bu kadar tedbir almayı düşünen insanoğlu (korona virüsüne karşı tedbirlerin alınması yerinde ve gereklidir) ebedi bir ahiret hayatı için de bizden istenenlere neden riayet etmiyor?

Virüsten korumak için elimizi yıkadığımız kadar, ruhumuzu arındıran oruca, malımızı haramdan arındıran zekâta da o kadar ehemmiyet veriyor muyuz?

Müslümanlar olarak, bütün dünyanın bize verilmiş bir emanet olduğunu bilmemiz gerekiyor. Emanetin sorumluluğu ağırdır. İster hemen yanı başımızda olsun, isterse dünyanın herhangi bir yerinde, bir olay, bir durum bizim sorumluluk hanemizdedir. Tüm vakitlerin bizler için bir imtihan vakti olduğunu unutmayarak, paylaşmanın zorda olanların yanında olmanın, ekmeğimizi bölüşmenin vaktidir. En büyük eylem olan duanın gerçek anlamını kavrayıp kalıcı çözümler üretmenin yollarını bulmak zorundayız. 

Ramazan, Rabbimizin çağrısıdır. Birey olarak, toplum olarak insanlık olarak bize değişim imkânı sunar. Her türlü kötülükten uzak tutarak bizi değiştirmeye çalışır. Sadece midemize değil, dilimize, gönlümüze, aklımıza tutturduğumuz oruçla bize değişim imkânı sağlar. Lokmalarımızı helalleştiren zekâtla, fitre fıtratımızın sadakasıyla bizi değiştirmeye çalışır.

Her Razaman ayında ilk duamız, gönül coğrafyamızdaki mazlum milletlere, zalim devletlerin yaşattığı zulümlerin son bulması içindi. Bu yıl ise sadece gönül coğrafyamız için değil, tüm insanlığın korona virüsünden kurtulması için ellerimizi semaya açma, af dileme vaktidir.

Bu vesileyle; Yüce Allah’ın Kitabı’nı merkeze alarak şekillenmiş medeniyetimizin ilkeleri doğrultusunda hareket etmeyi şiar edinmiş Büyük MEMUR-SEN ailesi olarak, bütün mazlumları hatırlama ve onlara merhamet ve adalet götürme şuurunun oluşmasını beklediğimiz Ramazan ayınızı tebrik eder, insanlara huzur ve felah sağlamasını dileriz.