Mardin 1 Şubesi

ŞEHİD MUHAMMED MURSİ?YE ŞAHİDİZ, ADAM GİBİ FİRAVUNLARA KARŞI DİK DURDU

Mısır'da askeri darbeyle Cumhurbaşkanlığından indirilen ve dün çıkartıldığı mahkemede hayatını kaybeden Mısır Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Mardin’de gıyabi cenaze namazı kılındı.  Namazın ardından yapılan basın açıklamasını Mardin’deki STK’lar adına Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen İl Başkanı Eyyüp Değer okudu. Değer açıklamasında;

 

Değerli basın mensupları,

Kıymetli katılımcılar,

Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak, bugün burada vicdanımızın, insanlığımızın ve inancımızın gereği olarak, Firavunlara karşı ve Hz. Musa’nın yolunda yürüyerek Şehadeti arzulayan ve şehit olan Muhammed Mursi’nin Gıyabi cenaze namazı için buradayız.

İnsanlık tarihi hak ile batılın, adalet ile zulmün mücadelesidir.

Bizler de inancı, rengi, ırkı, dili ne olursa olsun haktan ve adaletten yana olmak; zulüm ve batıla karşı durmakla mükellefiz. Bu mücadele yolunda, nice şehitler vermeye devam edeceğiz. Son şehidimiz Muhammed Mursi’dir.

Şehadetin kutlu olsun ey şehit.

Allah şehadetini kabul etsin.

Mazlumların dostu, zalimlerin düşmanı değerli kardeşlerim;

Mısırda batının onlarca yıl uşaklığını yapan Hüsnü Mübarek'in ardından 2012 yılında seçimler olmuş ve halkın yüzde 52 oyuyla Muhammed Mursi Mısır'ın ilk cumhurbaşkanı seçilmişti.

İktidara geldikten sonra Mısır'ı Batı'nın sömürgesi olmaktan kurtarmaya çalışmış ekonomik atılımlar yapmış ve Mısır'ı tam bağımsız bir ülke yapmaya çalışmıştı. Ancak 2013 yılında Amerika, Avrupa Birliği ve bazı Arap ülkeleri eliyle Mısırda protestolar düzenlenmiş Halkın oylarıyla seçilen Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi devrildi.

Muhammed Mursi İktidara geldiğinde Tahrir meydanında yüzbinlere Hasan El Benna'nın şu sözlerini söylemişti.

“Anayasamız Kur’an’dır, önderimiz Resulullah’tır,

Yolumuz cihaddır, Allah yolunda ölmek en büyük gayemizdir. Hepsinin üstünde amacımız Allah’ın rızasıdır.”

 

İşte batı bu sözleri kabullenemiyordu.

2013 yılından bu yana Mısır zindanlarında zulüm gören Mısırın ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi,  dün Sisi'nin kukla mahkeme salonlarında şehit düştü. İdama karşı olan ve her seferinde demokrasiden dem vuran Batı ve bazı Arap ülkeleri, 2013 yılından beri darbeyle başa gelen Sisi’yi destekleyip Muhammed Mursi'ye yapılan zulme karşı kör, sağır ve dilsiz gibi davrandı. Mısırda onlarca masum genci idam eden Sisi'ye destek oldular.

Muhammed Mursi, Muhammed Biltaci ve birçok Mısırlı genç, Mısır zindanlarında zilletle yaşamayı kabul etmektense, izzetle şehit olmayı kabul ettiler.

Seyyit Kutup'un şu sözlerine kulak verdiler.

"Ya bütünüyle izzet, şeref ve özgürlük olan yüce Allah'a kulluk… Ya da tamamıyla zillet ve mahkumiyet olan Allah'ın kullarına kulluk… Dileyen dilediğini seçsin!

Onlar izzet, şeref ve özgürlük olan yüce Allah'a kulluğu seçtiler ve cesurca en büyük mertebe olan şehadete yürüdüler. Tamamıyla zillet ve mahkumiyet olan Allah'ın kullarına kulluğu seçen Sisi ve köpekleri ise Mursi'nin şehit olmasından hemen sonra korkudan  Mısırda olağanüstü hal  ilan ettiler. Dirisinden de,  ölüsünden de korktular.

KORKUNUN ECELE FAYDASI OLMAYACAK, HAK GELECEK, BATIL ZAİL OLACAK.

ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM!