Mardin 1 Şubesi

Siyonist işgalci katiller Mardin?de lanetlendi

Memur Sen Mardin şubesi ve Eğitim Bir Sen Mardin şubemizin de aralarında olduğu  Mardin STK Platformu, siyonist işgalcilerin Filistinli Müslümanları katletmesini düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla lanetledi.

İşgalci siyonist teröristlerin Filistinli Müslümanlara yönelik katliamlarına tepkiler gelmeye devam ediyor. 

Mardin'de faaliyet yürüten 57 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu, düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla siyonist işgalcilerin katliamını kınadı, Yapılan açıklamaya Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman Memursen Mardin Şube Başkanı Mustafa Aydın ve Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanımız Eyyüp Değer de katıldı.

Mardin merkez Artuklu ilçesi Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Fuat Yağcı Camii'nde kılınan cuma namazı sonrası Filistinli şehidler için gıyabi cenaze namazı kılındı, ardından basın açıklamasına geçildi. Yapılan basın açıklamasında sık sık tekbirler getirildi, siyonist işgalcilere lanetler okundu.

“İşgal uçakları Filistinlilerin üzerine kurşun ve bomba yağdırdı”
Basın açıklamasını okuyan Mardin STK Platformu Başkanı Mustafa Aydın, Filistin topraklarının yüzde 85’inden fazlasının bugün işgal edildiğini söyledi.

Aydın, “Her gün topraklarının bir kısmı daha siyonistlerin işgaline uğrayan, her gün evleri başlarına yıkılıp gençleri ve çocukları tutuklanan ve katledilen Filistinliler, her zaman olduğu gibi yine silahsız ve meşru protestolarda bulundular. Ancak işgal uçakları ve askerleri havadan ve karadan Filistinlilerin üzerine kurşun ve bomba yağdırdı. Bu acımasız saldırılarda 60’tan fazla masum ve sivil Filistinli şehid edilirken, 3000’den fazla kadın, çocuk, yaşlı masum Filistinli kardeşimiz de yaralandı. Şehidlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar ve kalanlara da sabır ve metanet diliyoruz.” diye konuştu. 

“Bu saldırının adı; katliamdır, soykırımdır, insanlık suçudur”
Saldırının adının soykırım, insanlık suçu ve katliam olduğunu belirten Aydın, “Kışkırtıcı bir şekilde bu katliamın zeminini hazırlayan ve cesaretlendiren de şüphesiz Amerika’dır. Bu nedenle ABD yönetimi ve işgalcileri şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.” dedi.

“Filistin insanlığın imtihanıdır”
Mescid-i Aksa’nın 52 yıldır işgal altında olduğunu hatırlatan Aydın, Mescid-i Aksa ve Filistin’in tüm insanlığın ortak imtihanı olduğunu söyledi. Aydın son olarak şunları söyledi: 
“Mescid-i Aksa, sadece Filistinlilerin değil, dünyadaki tüm Müslümanlarındır. Kudüs bütün Müslümanların, Filistin bütün insanlığın imtihanıdır. İşgalciler her gün zulmünü artırmakta, masum çocukları katletmekte, Filistinlilerin ev ve arazilerini işgal ederek vicdan, hukuk ve insanlık suçu işlemektedir. Buna dur diyecek bir Selahaddin yok mu? Siyonistlerin akıttığı mazlumların kanı, bütün suskunların ve vicdansızların üzerine sıçramakta ve oluşan bu kan gölünde bütün insanlık boğulmaktadır. Ey İnsanlık, ey Müslümanlar! Filistin deyince içiniz burkulmuyor mu? İsrail yıldırma ve unutturma politikası izliyor. Ama bütün dünya duysun ki; Filistinliler asla yalnız bırakılmayacak, Mescid-i Aksa asla terk edilmeyecektir. Filistine ve Mescid-i Aksaya sahip çıkmak imanımızın, vicdanımızın ve insanlığımızın ortak sorumluluğudur. Gerekirse her gün, her akşam, her yerde ve her şekilde Filistin davasına ve Mescid-i Aksaya sahip çıkacağımızı ortaya koymak için kararlılığımızı sürdürmeliyiz. Zulüm ve işgal bitmedi ki, eylem ve gösterilerimiz bitsin. Buradan İsrailli yetkililere sesleniyoruz; ikinci dünya savaşına kadar batı ülkeleri tarafından horlanıp katliamlara uğradığınızda Müslümanlar bu zulme ortak olmadılar. İspanya’dan, Almanya’dan, Avusturya’dan, italya’dan sürüldünüz. Bunun hesabını suçlu batıdan soracağınıza niçin masum Filistinlilere karşı cinayet ve katliamlara devam ediyorsunuz? Ey Siyonist devlet; Bu işgal ve katliamla güvenliğiniz sağlanmayacağı gibi bütün ümmetin ve insanlığın derin nefret ve tepkisini üstünüze çekiyorsunuz. Bununla bir yere varamazsınız ve bunu beceremeyeceksiniz. Ey cinayet şebekesi; Bir an önce Mescid-i Aksa üzerinden kirli ellerinizi çekiniz ve işgal ettiğiniz toprakları terk ediniz. Ey Birleşmiş Milletler ve Ey Avrupa Birliği; Temel İnsan hakları olan ibadet, mülkiyet ve yaşama hakkı her gün İsrail tarafından çiğnenirken daha ne zamana kadar sessiz kalacaksınız. Ve Ey İslam Dünyası; Allaha ve Ahiret gününe iman ediyorsanız daha ne zaman uyanacak, kutsal beldelerinize ve mazlum kardeşlerinize daha ne zaman sahip çıkacaksınız?" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'i "terör devleti", saldırıları da "soykırım" olarak nitelemesini yerinde bulduklarını kaydeden Aydın açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: 

"Hükümetin ABD ve İsrail'deki büyükelçilerimizi geri çağırıp İsrail büyükelçisini ülkesine göndermesini, üç günlük millî yas ilan etmesini ve Uluslararası dinamikleri harekete geçirmesini de takdirle karşıladığımızı ifade ediyoruz.
Çağrımız ve beklentimiz; İsrail’in, işgal ettiği topraklardan çıkarılması ve işlediği insanlık suçundan dolayı yargılanarak cezalandırılmasıdır. Filistin teslim olmayacak, İsrail ve destekçileri tarih ve insanlık nezdinde lanetle anılacaktır."