Mardin 1 Şubesi

Kadın üyelerimizle kahvatıda biraraya geldik

Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi Kadın Kolları Komisyonumuz, 8 mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle  kahvaltı programı  düzenledi. Programın selamlama konuşmasını yapan Eğitim Bir Sen Mardin şube başkanımız Eyyüp Değer;

“Kıymetli hanımefendiler Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi Kadın kolları Komisyonumuzun 8 Mart vesilesiyle organize ettiği kahvaltı programımıza hepiniz hoşgeldiniz.

 Eğitim bir sen kurulduğu 1992 yılından bu yana geçen 27 yıllık süreçte tüm hayatımızı kuşatan yaşam biçimimiz haline gelen medeniyeti ihya ve inşa, hak arama, haksızlığa karşı durma, mazluma ve mağdura el uzatma, milletimiz için adil bir ülke, insanlık için adil bir dünya kurma mücadelesinde  öncü olan Eğitim Bir Sen, 450’bini aşkın üye sayısıyla  medeniyet davası mevzisi olarak milletin, kamu görevlilerinin medeniyet havzamızdaki kardeşlerimizin güven merkezi haline gelmiştir.  Sıkıntılı günlerinde  sığınabilecekleri güvenli birer liman, medeniyet sendikacılığının akademik hizmet sendikacılığının Patentlerine sahip marka sendika ve sivil toplum örgütüdür. Eğitim Bir Sen medeniyetin istisnasız bütün değerlerini kuşanarak akademik hizmet sendikacılığı yapmayı hedef edinen insan merkezli sendikadır.

İnsan merkezli sendika olmak bütün insanlığı kucaklayacak insanlığın birikimine sahip çıkacak bir dili hakim kılmayı gerektirir.  Gencinden yaşlısına kadınından erkeğine bütün çalışanları sendikal zemine kazandırmayı sendikacılıkla hemhal olmayı hedefler.

Eğitim çalışanları içerisinde %55’e tekabül   eden Kadınların, çalışma hayatındaki sorunlarına binaen sendikamız da kadın komisyonları ile kadınların sendikal faaliyetlerde aktif bir şekilde rol almasına öncülük ettik” dedi. Değer;

Tarihten bugüne başarıya ulaşmış bütün değişim ve dönüşümlerin ve devrimlerin arkasında kadın gerçeğini ıskalamamak gerekir. Türkiye’nin kurtuluş ve kuruluş sürecinde Osmanlı’nın diriliş ve  yükseliş dönemlerinde Asr-ı  Saadetin zirve dönemlerindeki kadın gerçeğini bugüne taşımak gelecekle buluşturmak zorundayız. Hz. Ayşe’yi Hz. Fatma’yı Nene Hatunu, Şerife Bacıyı,  Halime Çavuşu,  son dönemin dava kadınları Fatma Benli’yi, Merve Kavakçı’yı ve 15 Temmuz akşamı kahraman şehit  kadınlarımızı Ayşe Aykaç, Sevgi Yeşilyurt’u tarihi bir bilgi yada kendi dünyamıza dair bir ilgi odağı olmaktan öteye, bugünün gençlerinin idraklerine sunmalıyız. Örgütlü toplum diyerek bir doğruyu seslendirirken örgütlü kadınlar gerçeğini harekete geçirmezsek kendi iç sesimize sağır kalmış oluruz. Kadının sendikal faaliyetlerde “Ben de gelebilir miyim.” nezaketiyle değil,  “Ben de geliyorum.” cesareti ile hareket etmelidir.

28 Şubat ve 15 Temmuz gibi büyük bir cenderelerin altında ezilmeyen bir insanlığın ve idrakin sahibi olan kadınlar,  kendileri gibi düşünen kendileriyle aynı hedefe yürüyen bir kitlenin eşit haklara sahip paydaşları olarak,  daha hızlı ve daha kararlı yol alabilirler.

İlimizde de  Eğitim Bir Sen olarak 5200 üye sayımızla Mardin’in en büyük sivil toplum kuruluşu olarak yüzdelik oran bağlamında  hesap ettiğimiz de 5200’ün yarısından fazlasının kadın olması gerekirken kadın sayımız 1900’lerde. Bunun için siz  kadın üyelerimize görevler düşmektedir. Sosyal aktivelerle ve düzenli buluşmalarla örgütlülüğümüzü artırmalıyız. Kadın üye sayımızın istenilen düzeye ulaştırmak için Her biriniz yanında bir tane daha arkadaşını  sendikaya kazandırırsa kadın örgütlenmesindeki istediğimiz hedefe ulaşabiliriz” diyen Değer son olarak;

“Şimdiden yaptığınız ve yapacağınız tüm çalışmalarda Allah yar ve yardımcımız olsun. Hepinize programa katılımızdan dolayı teşekkür eder saygı sevgi ve hürmetlerimi sunarım” dedi.