Mardin 1 Şubesi

Pictes Mardin grubu Eğitim Bir Sen Mardin Şubemizi ziyaret etti

Pictes Mardin grubu Eğitim Bir Sen Mardin Şubemizi ziyaret ederek taleplerini ileten Pictes Mardin grubu “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi» projesi Milli Eğitim Bakanlığı ile AB Türkiye Delegasyonu arasında «Türkiye’deki Suriyeli Mülteciler için Mali İmkân» anlaşması (FRIT) çerçevesinde imzalanan sözleşme ile Suriyeli çocukların Türk Eğitim Sistemine entegrasyonunda Milli Eğitim Bakanlığının faaliyetlerini desteklemeyi amaçlayan bir projedir. Proje süresi 2 yıl ile sınırlıdır ve faaliyetler 03.10.2016 tarihi itibariyle başlamıştır. Bakanlığımız proje kapsamında doğrudan hibelendirilmiştir diyen Pictes Mardin Grubu

 Proje bitiminde, yeni projelerle iş imkânlarımızın devam etmemesi durumunda, sözleşmeli öğretmenlerle aynı şartları taşıyarak (KPSS puan üstünlüğü+ MÜLAKAT sınav puanı) istihdam edilen bizlerin; yasal düzenlemeyle, sözleşmeli öğretmenler gibi geçici değil kalıcı bir iş üzerine istihdamımızın devam ettirilmesini istiyoruz.

 · 6000 civarı öğretmen, bir yandan yoğun ve meşakkatli bir iş temposuyla çalışırken; devletimizin “Ensar” sıfatının tecelli eden, mazlumlara uzanan eli olarak bu muhacir çocukların yaralarına merhem oluyoruz. Ancak diğer yandan hayatın olağan akışı içerisinde evlenmeye, çocuk sahibi olmaya vb. geleceğe dair tasarruflarda bulunmaya devam ediyor ve proje bitince - AB fonları tükendiğinde, işsiz kalmanın korkusunu yaşıyoruz. Devletimizden, bu süreçlerin sonunda bizi mağdur etmeyeceğinin sözünü alarak gönül rahatlığı içerisinde çalışmak istiyoruz.

 · Askerlik vazifesini yerine getirmeyen öğretmenlerimizin eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamaması adına farklı celp dönemlerine bölünüp sayısal yoğunluğu azaltılarak; askerlik vazifelerini kısa dönem yapıp gelmelerine müsaade edilmesini istiyoruz.

 Sadece disiplin yönünden değil, özlük hakları ve sosyal haklar açısından da bakanlığımız bünyesinde çalışan diğer öğretmenlerimizle aynı haklara sahip olmak istiyoruz” diyerek taleplerini iletti

Mardin şube başkanımız Eyyüp Değer Öğretmen istihdamındaki sıkıntıların farkında olduklarını Pictes kapsamında görevlendirilen öğretmenlerin taleplerinin takipçici olacaklarını ve gerekli mercilerle paylaşacaklarını ifade etti.

Pictes Mardin Grubu ilgi ve alakalarından dolayı Mardin Eğitim Bir Sen’e teşekkür ettiler
.