Mardin 1 Şubesi

Aday Öğretmenlerle Bir Araya Geldik

İlimiz Artuklu ilçesine atanan  aday öğretmene yönelik Eğitim Bir Sen Mardin şubesi olarak kahvaltı programı düzenledik. Programa Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus SÜMER ve Artuklu şube müdürleri teşrif etti. Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanımız Eyyüp DEĞER selamlama konuşması yaparak ;

“Türkiye’nin en büyük sendikası Eğitim Bir Sen Mardin Şubemizin düzenlediği  göreve yeni başlayan öğretmenlerle buluşma toplantısına hepiniz hoşgeldiniz. Yeni göreviniz ülkemize ve ilimize hayırlar getirsin. Toplantıya bizi kırmayarak aramızda bulunan başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Şehmus Sümer olmak üzere Şube müdürlerimize teşekkür ediyorum.

Mesleğe ilk adımı attığınız andan itibaren sizlere rehberlik edecek yol gösterecek ve sorunlarınızla yanınızda duracak olan bir sivil toplum kuruluşu olarak eğitim çalışanların özlük ve özgürlük haklarınızın işleştirmesi için varız. Sendikamızın tüm gayret ve çabası daha mutlu bir eğitim çalışanı, daha eğitimli toplumdur. Bunu başardığımızda, huzurlu ve mutlu bir toplum olmuş oluruz.

Kurucu genel Başkanımız merhum Mehmet Akif İnan sendikayı kurduğu günden bu güne kadar siz değerli öğretmenlerimizin sorunlarını çözmek için mücadele ede ede büyüdük, ve siz değerli eğitim çalışanlarının desteğini aldık.

Sözleşmeli Öğretmenlik ile ilgili İnşallah 2011 yılında olduğu gibi en kısa sürede sözleşmeli öğretmenlik tarihe karışır da, aynı işi yapanlar, aynı ünvan ve aynı haklarla çalışmaya devam ederler. İstihdamda güçlük çekilen bölgelerdeki öğretmen açığının sözleşmeli öğretmenlerle giderilmesini doğru bulmuyoruz.İtiyacın kadrolu öğretmenlerle karşılanması ve istihdamda güçlük çekilen yerlerde teşvik unsurlarının devreye sokulması gerekir.

Ayrıca, yıllarca emek vererek, üniversiteyi bitirmiş KPSS kazanmış öğretmen adayını, adalet duygusunu zedeleyen mülakatla göreve alımından bir an evvel vazgeçilmelidir.Performans uygulaması gibi, yan yana duranları karşı karşıya getirecek yöntemlerden biran önce vazgeçilmelidir.

Eğitim ve kamu yönetiminde liyakat temelli bir kariyer sisteminin hayata geçirilmesinin elzemdir. Bu konuda sendika olarak bir rapor hazırlayarak kamuoyuyla paylaştık. Müfredata ilişkin iyileştirmelerin devam etmesi gerektir. Yine bir başka husus ders kitaplarının, yardımcı kaynaklara ihtiyaç duyulmayacak şekilde hazırlanması ve öğretmen ve velileri karşı karşıya getiren bu sorunun biran önce çözüne kavuşturulması gerekir.

Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, meslek hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.