Mardin 1 Şubesi

ÖĞRETMENE ŞİDDET UYGULAYANIN AYNI ZAMANDA ÖĞRETMENE NOT VERMESİNİ GETİREN SİSTEM TIKANMIŞ BİR SİSTEMDİR

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanımız Eyyüp DEĞER, öğretmene yapılan şiddetle ilgili açıklamalarda bulundu. Değer açıklamasında;

Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen, ilme, irfana, alime hürmet gösteren bir medeniyetin bakiyesi olan ülkemizde,  son yıllarda öğretmene şiddet toplumsal bir konu haline geldi. Son birkaç yıldır kadim bir medeniyet şehri olan Mardin’de unutulmuş olan öğretmene şiddet maalesef geçtiğimiz günlerde Artuklu ilçemizin Arpatepe Galip Karipçin Ortaokulunda meydana geldi. Bu okulda canını dişine takarak öğrencilerine ilim, irfan öğretmeye çalışan öğretmenimiz veli şiddetine maruz kalarak eli kırılmıştır. Bu vahim olayı şiddetle telin ediyoruz.

 Son birkaç yılda ülkemizde yapılan eğitim politikalarının öğretmeni değersizleştirdiğini belirtmeden geçemeyeceğiz. Mülakatla öğretmen alımları, öğretmen strateji belgesi ve en son hiçbir kamu personeline uygulanmayan ve öğretmene reva görülen performans değerlendirme öğretmenin toplumdaki değerini düşürmüştür.

Diyalogtan uzak, sorunları ancak ve ancak şiddet yoluyla çözen, öpülesi elleri kırmaya çalışan bir veli, aynı zamanda öğretmene performans değerlendirmeyle getirilen bir sistemle şiddet uyguladığı öğretmene not verecektir. Bu sistem hem öğrenciyi, hem de veliyi öğretmen üzerinde bir baskı unsuru haline getirmektedir. Bu baskı akabinde öğretmene şiddeti kaçınılmaz bir hale getirmiştir. Bu sebeple hiçbir meslekte uygulanmayan bu sistemin bir an önce rafa kaldırılması gerekmektedir. 24 Kasım Öğretmenler Gününün yaklaştığı bugünlerde öğretmeni değersizleştiren  politikalardan vazgeçilmeli öğretmene iade-i  itibar yapılmalıdır.

Öğretmenimize tekrar geçmiş olsun diyor, her türlü fedakarlıkları gösteren, yaz tatilinde gönüllü okul boyayan, çatı tamir eden, tahta başında kalemle öğrencilere ışık tutan öğretmenlerimizin ellerinin kırılası değil öpülesi olduğunu hatırlatmak istiyor, öğretmene şiddet uygulayanların cezasız kalmamasını diliyoruz.