Mardin 1 Şubesi

Eğitim Bir Sen Mardin Şubemiz genişletilmiş il divan toplantısını yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubemiz, genişletilmiş il divan toplantısını Mardin Öğretmen evinde yaptı.

 10 Aralık günü İstanbul Beşiktaş'ta bombalı araçla düzenlenen saldırıda 30 ‘u polis 38 şehidin, bir ay önce şehit edilen Derik Kaymakamımız Muhammed Fatih SAFİTÜRK’ ün ve 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim tilaveti ile divan toplantısı başlatıldı. 15 Temmuz darbe girişimi karşısında Eğitim Bir Sen Mardin teşkilatının dik duruşunun gösterildiği sine vizyon gösterimi yapıldı.

Sendikal çalışmalar ve gündem hakkında değerlendirmelerde bulunan Şube Başkanımız Eyyüp DEĞER yapılan terör saldırıları nedeniyle il divan kuruluyla birlikte basın açıklaması yaptı. Değer yaptığı açıklamada;

“İstanbul Beşiktaş'ta maç çıkışı saatinde çevik kuvvet otobüsüne yönelik bombalı araçla düzenlenen saldırılarda 30 ‘u polis 38 kişinin şehit olduğu 3'ü ağır 166 kişinin yaralandığı,155 kişinin de tedavisine devam edildiği hain bombalı saldırıyı lanetliyor şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı ve metanet diliyoruz.

Türkiye’nin yeni yönelişlerinin önü alınmak, yönetilebilir, öngörülebilir bir ülke olmaktan çıkarılmak istenmektedir. Kan ve kaostan beslenen terör örgütlerinin ve onları kullanan güç odaklarının bu saldırısı, umutsuz, sonuçsuz bir sıkışma içinde olduklarını açık bir şekilde göstermektedir. Yaratılmak istenen güvensizlik ve umutsuzluk ortamıyla huzur ve istikrar bozulmak istenmekte sosyal ve ekonomik iyileşmeler sabote edilmeye çalışılmaktadır.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününde, ülkemizin ve dünyanın göz bebeği İstanbul’da insanlıktan nasibini almamış karanlık güçler, Yeni Türkiye’nin yeni reformlarla yola çıktığı bu günlerde yine düğmeye bastılar. Sivil ve polis olmak üzere 38 kardeşimiz, 38 vatan evladı şehadet mertebesine ulaştı. 40 yıldır arkasına saklandıkları AB(D) ile bu ülkede kaos, keşmekeşlik, istikrarsızlık hedefiyle on binlerce cana kıydılar. Ancak şunun hesabını hala yapamıyorlar. 40 yıldır bu millet ve bu güzel ülkem bir adım bile geri atmadı, atmayacak. Bunun en güzel ve son örneğini 15 Temmuz’ da Allah uğruna, vatan uğruna şehadete koşan milyonlarla gördük. Boyun eğen, başka devlet adamlarının karşısında el pençe duran bir Türkiye yok artık. Bunu bekliyorlarsa sadece abesle iştigal ediyorlar demektir. Türkiye; ekonomisiyle, politikasıyla, askeriyle, üretimiyle, sanayisiyle dünyanın en güçlü devletleri arasında olmaya ve artık rol biçilen değil rol biçen bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bunu durduramayacaklar, kardeşliğimizi, birliğimizi ve dirliğimizi asla bozamayacaklar.” Dedi

Değer; “Daha bir ay önce kadim kentimiz Mardin’de; heyecanla, özveriyle çalışan, halkın yoksulluğuna bir çare zeytin fabrikası açmak isteyen, tek derdi halkın refah ve mutluluğu olan Derik Kaymakamımız Muhammed Fatih SAFİTÜRK’ ü şehit ettiler.  İstanbul’daki terör saldırısı, SAFİTÜRK’ ü şehit edenler, Ankara, Reyhanlı saldırılarını yapanlar, isimleri alfabede farklı olsa da birbirlerinden çok farklı değiller. Hepsi aynı kaynaktan beslenen maşalardır ve maşa olmanın da ötesine asla geçemeyecekler.  

Ülkemizde barışı ve kardeşliği esas alan temel anlayışımız sayesinde hiçbir hainlik, birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecek, millet olarak geleceğe yürüyüş kararlılığımızı engelleyemeyecektir. Hep birlikte güçlü Türkiye’yi tüm oyunlara rağmen kardeşlik harcımızla inşa edeceğiz. Her zaman olduğu gibi kararlılığımız ve ortaya koyduğumuz milli duruşumuz, teröre vereceğimiz en akıllı, en sağduyulu ve en etkili karşılık olacaktır. Teröristlerin ve sahiplerinin hain emellerine asla ulaşamayacağını biliyoruz. Bu ülkede kardeşliğin kazanacağını yineliyor bütün terör örgütlerini, onların kalleşçe saldırılarını tekrar kınıyoruz. Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi olarak, terör eylemlerinde hayatını kaybeden şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” dedi.