Mardin 1 Şubesi

İNSANLARIMIZIN HAYATINA KASTEDEN CANİLERİ ŞİDDETLE KINIYORUZ!

İnsanların vazgeçilemez en temel ve kutsal hakkı yaşam hakkıdır. Haksız yere insan canına kast edenler, dünyada en büyük suçu işledikleri gibi, ahirette de en şiddetli azabı hak ederler.

Son zamanlarda hiçbir sınır tanımayan, hiçbir vicdan ve akılla izah edilemeyen vahşi eylemlerle karşı karşıya bulunmaktayız.  Bunlardan sonuncusu da dün (10.11.2016) Derik ilçemizde gerçekleşmiştir;

Derik kaymakamlığındaki makam odasına yerleştirilen bir el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ağır yaralanmış ve yapılan bütün tıbbi müdahalelere rağmen maalesef şehit olmuştur.

Kendisinin merhamet ve adalet duygusu ile hizmet ettiğine ve güler yüzlü kişiliği ile sıcak bir yüreğe sahip olduğuna tüm tanıyanları şahitlik etmektedir.

Kendisine Allahtan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabr-ı cemil diliyoruz.

Terör, cinayet ve saldırılarında her gün çıtayı biraz daha yükselterek bölgeyi yaşanamaz hale getirmeye ve buradaki insanların bölgeden kaçmalarını sağlamaya çalışıyor. Mayınlar, bombalar, tuzaklanmış araçlar ve patlayıcılarla işyerlerini, çarşıları yolları ve  toplu yaşam alanlarını tahrip edip kamu düzenini bozuyor.

Ancak insanlarımız teröre inat, burada, kendi evlerinde, işyerlerinde, kurumlarında, meydanlarında, sokaklarında ve okullarında kalmaya devam edecek; teröre boyun eğmeyecektir.

İnsanlarımıza hizmet etmek için burada bulunan öğretmenlerimizi, siyasetçilerimizi, polislerimizi, askerlerimizi, idarecilerimizi, muhtarlarımızı ve kaymakamlarımızı hedef alan terörün karanlık ve vahşi yüzü bu olay vesilesiyle bir kez daha açığa çıkmıştır.

Bu vahşi ve kirli oyunun parçası olanlara ve destekçilerine bir kez daha çağrıda bulunuyoruz;

Bu yol çıkmaz sokaktır. Bu saldırılar ile gittikçe daha çok nefret ve öfkeyi üstünüze çekiyor ve lanetleniyorsunuz. Bu saldırılar burada yaşayan halka sadece zarar vermektedir. Bu saldırıları yapanlar bu halkın dostu olamaz.

Düşün artık bu halkın yakasından. Halkımız bu olayları yapanlara prim vermeyecek, teröre boyun eğmeyecek ve huzurlu, güvenli yarınlar için umudunu yitirmeyecektir.

Mardin STK Platformu olarak bu vahşi cinayeti işleyenleri şiddetle kınıyor, halkın huzur ve güvenliğine kast edenlerin emellerine ulaşamayacağını bir kez daha ilan ediyoruz.11.11.2016

Mardin STK Platformu